ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Buna!

Sincer nici nu stiu cu ce sa incep, de fapt nici nu stiu daca pot povesti in cateva randuri experienta pe care am trait-o de-a lungul celor aproape 12 zile de cand sunt alaturi de grupul de tineri voluntari veniti din aproape intreaga Europa pentru a-l sustine pe Zapatero.

Aceasta campanie a insemnat participarea la multe actiuni si mitinguri, inclusiv distribuirea in strada de material electoral si discutii purtate cu alegatorii spanioli.

Astazi la actiunea desfasurata in Bellas Artes din Madrid au participat o serie de personalitati din diverse domenii (stiinta, arta, televiziune), si chiar oameni cu deficienta fizice sau auz, care au fost alaturi de presedinte de-a lungul acestei campanii si care il sustin pentru castigarea alegerilor in data de 09.03.2008. Discursurile pe care le-am ascultat au fost toate din suflet, si se putea observa destul de usor ca acesti oameni il sustin pe Zapatero din convingere si nu din obligatie.

Bineinteles ca intalnirea a fost incheiata de discursul lui Zapatero, un discurs simplu, degajat, presarat cu glume, aproape de cetateni si cetatene cum spun spaniolii, un discurs in care nu s-au facut promisiuni si in care nu s-a vorbit de rau adversarul asa cum se obisnuieste prin alte parti… Cred ca unii dintre ai nostri ar fi avut ceva de invatat.

Bineinteles ca dupa aceasta intalnire toata lumea si-a dorit sa fie cat mai aproape de Zapatero, asta a fost destul de greu, insa nu imposibil de realizat.

Am fost placut impresionata sa vad ca dupa discursul tinut, Zapatero a salutat pe toata lumea, a facut poze cu fiecare (pe cat posibil) si a zambit permanent, a fost degajat si a plecat aproape dupa 15-20 de minute de „sedinta foto” si stangere de maini. A era sa uit a fost insotit si de sotie, care amabila si draguta nu a refuzat sa faca poze cu nimeni.

Si intr-adevar Campania electorala a PSOE este o campanie a veseliei, asa cum spune si imnul acestei campanii „Defender la alegria” – (aparam veselia)

5 comments

 • Victor Negrescu

  6 martie 2008 at 3:18 pm

  Am vazut si eu discurul pe euronews. A fost foarte bun.
  Cautati-l pe youtube.
  Reamintesc o fraza din ce am retinut „nu sunt cel mai puternic om din lume, departe de mine acest lucru. Forta mea si a noastra este reprezentata de voturile cetatenilor, de cetatenii care au incredere in nou”.
  Remarcabil discurs – oare noi avem un lider care merita urmat ?

 • Radu Cantar

  7 martie 2008 at 7:48 pm

  Avem cu siguranta. Avem unul de stanga autentic, care se aseamana cu Zapatero.Cu mesaj concis si elocvent de stanga.Acela este in Mircea Geoana

 • Simona

  9 martie 2008 at 10:05 am

  De parca stinga din Spania ar avea vreo legatura cu ‘stinga’ din Romania…

 • Eduard STOICA

  9 martie 2008 at 1:27 pm

  Radu Cantar: Te rog sa fii mai serios 🙂

 • Radu Cantar

  9 martie 2008 at 10:06 pm

  Eduard Stoica permite-mi sa-mi exprim parerea. Asta e parerea mea sincera, altfel nu as fi postat asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România