ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Se spune ca lumea a fost confruntata de-a lungul istoriei sale cu mai multe lupte care i-au marcat evolutia.

Una dintre acestea este lupta intre cei saraci si cei bogati descrisa prin: lupta pentru accesul celor multi la puterea publica intr-un mod liber si egal – fara discriminare economica sau de alt gen.

etlacause.JPG

Noul sistem electoral prevede urmatorul lucru : „fiecare candidat trebuie sa plateasca, odata cu inscrierea la alegerile parlamentare, o suma egala cu cinci salarii minime brute pe economie”

Amintiri din copilarie: erau nu de mult niste regimuri nedemocratice (oligarhii, monarhii absolute, etc) care au dominat lumea de la primele forme organizate de conducere pana la crearea democratiei. In acest regimuri cei care aveau o bogatie mai mare dominau Statele si aveau acces la puterea politica – accesul la politica, vot si decizie era limitat de venit, impozit si bogatie. Si ghiciti ce ? A venit pe urma democratia care a zis: SUNTEM TOTI LIBERI SI EGALI !!!

Nu este frumoasa istoria ? Pacat ca Romania doreste sa o refaca de la inceput.

2 comments

  • Pingback: Despre salarii minime si praguri la vot « MoROmeTe says

  • Victor

    13 martie 2008 at 6:19 pm

    haha MoROmeTe esti putin cam elitist cred eu. Hai sa iti mai zic o poveste: ai bani ? ce IQ ai ? ce proprietati ai ? de unde esti ? cum arati ? esti blond ? ai 1m80 ? ce face mama si tata ? esti roman ? si asa mai departe … sunt numeroase intrebari care pot genera restrictii si diferentieri intre tine si ceilalti pe criterii subiective … iar tu am vazut ca vrei sa fi obiectiv. Toata lumea se naste cu bani prin natura ? Cum sa limitezi participarea de proprietati haha mai gandestete si dupa ce iti dai seama ca pentru toate motivele de mai sus un sistem de poate exclude definitiv mai vorbim despre dreptul de a vota si a fi votat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România