In perioada 6-10 mai 2009 activistii PES din Gorj s-au deplasat in Franta, la Angers, pentru a participa la schimbul de campanie initiat de grupul de activisti PES din regiunea Maine et Loire.

Campaniile reprezinta un instrument important in actiunile PES avand ca obiectiv sensibilizarea oamenilor asupra necesitatii politicilor socialiste in UE, acestea conducand totodata la o apropiere de cetateni, angajandu-i pe acestia in actiuni coordonate la nivel european.

Vineri, 8 mai 2009 activistii gorjeni au participat la o campanie de strada in zona rurala, la Avrillé, unde au impartit brosuri alaturi de doamna Norma Mevel Pla, candidat pe lista regiunii de vest, si au discutat cu oamenii de pe strada in vederea convingerii acestora de a merge la vot pe 7 iunie si de a vota Partidul Socialist.

Sambata, 9 mai 2009, Angers-ul a fost rosu, 5 standuri au fost plasate in puncte diferite ale orasului, cu steaguri PES, PS dar si panouri de informare. Activistii romani impreuna cu grupul de activisti PES din regiunea Maine et Loire si cu reprezentantii MJS (Miscarea Tinerilor Socialisti) au continuat campania de Ziua Europei. Intre aceste puncte strategice cei 40 activisti, in tricouri rosii, au distribuit pliante cetatenilor, explicandu-le pe scurt programul politic al Partidului Socialist francez dar si pe cel al Partidului Socialist European.

Dupa cateva ore de campanie pe strazile orasului, activistii PES au mers la o intalnire a federatiei regionale a Partidului Socialist Francez unde aproximativ 300 de oameni au ascultat discursurile politicienilor francezi printre care Bernadette Vergnaud si Stéphane Le Foll, membri ai Parlamentului European (care au criticat politicile lui Sarkozy si Barosso ce ameninta sistemele sociale in Franta si Europa). Printre oamenii politici prezenti la aceasta intalnire s-a numarat si Pierre Moscovici, deputat in Parlamentul francez, care a multumit activistilor romani pentru sprijinul acordat in aceasta campanie. Moscovici a adus in discutie originile sale romanesti (tatal sau s-a nascut la Braila) si a vorbit despre aderarea Romaniei la UE in 2007. Activistii romani au fost aplaudati de toti acesti oameni politici iar la sfarsit au luat parte la discutiile de la dineul festiv. A fost o campanie foarte reusita la Angers in urma careia PES activists Gorj a reusit o colaborare fructuoasa cu grupul de activisti Maine et Loire dar si cu Sebastian Lüking, reprezentantul PES la Bruxelles.

Click aici pentru mai multe poze

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România