ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Am participat la ultimul Comitet Executiv National al PSD.

A fost o intalnire interesanta in care liderii partidului si reprezentantii diferitelor organizatii judetene si-au exprimat deschis si democratic punctul de vedere.

Cu toate ca nu era destinat a fi o analiza a alegerilor, multi au subliniat atat reusitele cat si nereusitele din campania electorala pentru alegerile prezidentiale. (nb: le-am mai mentionat si le stiti cu totii)

Adevarul este ca PSD a castigat alegerile prezidentiale in tara cu peste 15.000 de voturi. Lumea a dorit si doreste schimbarea in Romania. Liderii PSD, primarii si parlamentarii stiu ca pentru stanga romaneasca exista o speranta in perioada urmatoare pentru ca peste 2 ani si jumatate cu siguranta oamenii pot analiza mai bine incapacitatea dreptei PDListe de a gestiona cum se cuvine tara.

Dar aceste alegeri au aratat insa ca PSD obtine cu greu voturi constructive sau pozitive. Ca stanga romaneasca are nevoie de o reforma, de o amprenta mai clara a modernitatii politice si o reimprospatare a imaginii. A fost o campanie in care emotia nu inconjura candidatul sau partidul, am fost din pacate doar un NU si o alternativa … din pacate poate nu suficient de credibila.

Este momentul pentru oameni noi in politica, cu imagine nepatata, cu ambitii mari si cu un discurs de stanga clar destinat claselor defavorizate dar si angajatului tipic din Romania. Ce este clar este ca partidul ramane unit, toti liderii gandindu-se pozitiv la optiunea care impinge mai inainte PSDul. Nimeni nu pleaca sau doar pentru a reveni sper eu mai puternici, ba chiar daca observ organizatia mea din Alba Iulia e dornica de revansa.

Oricum ramane de datoria noastra, oamenii de stanga, progresisti, mai europeni si mai deschisi la minte sa venim cu o motiune serioasa cu privire la ce poate fi noul PSD si care poate fi rolul militantului social care sprijina stanga romaneasca cu credinta in anumite idealuri si nu cu interes.

Craciun fericit si un an 2010 plin de bucurii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România