ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Cu un regret foarte mare am urmarit stirile cu privire la cutremurul din Haiti.

Tara cea mai saraca din America latina este din nou confruntata cu o tragedie umana odata cu acest cutremur ce a produs milioane de victime si saracirea tarii. PES si-a exprimat intreaga solidaritate si empatie fata de poporul haitian.

Devastarile cauzate de acest cutremur major este de o asemenea talie incat fortele nationale de ajutor sunt depasite in gestiunea consecintelor acestui dezastru. Aceasta situatie poate antrena zeci de mii de victime si afecta puternic pana la trei milioane de persoane. Constructiile si infrastructura au suferit distrugeri importante. Serviciile de baza precum apa sau electricitatea sunt disponibile doar in mica cantitate sau sunt suspendate. Comunicatiile normale sunt imposibile si transporturile sunt foarte precare.

Aceasta catastrofa umanitara a provocat reactii rapide din partea comunitatii internationale. Haiti are o nevoie vitala de echipe de recunoastere si de salvare, corturi, unitati de purificare a apei si de mancare. Nu mai este timp de pierdut pentru a rasupnde acestor nevoi. Trebuie sa aratam o solidaritate totala fata de poporul haitian. De aceea PES sustine Fondul de solidaritate pus in functiune de Asociatia europeana SOLIDAR. PES face appel la toti care sunt pregatiti sa ajute Haiti sa ofere o contributie pentru a ajuta eforturile SOLIDAR.

Pentru a raspunde la aceasta tragedie oribila, Solidar a lansat o initiativa de salvare printr-un Fond de urgenta pentru Haiti. Va invitam sa luati parte la acest efort daca puteti. Pentru a ajuta Haiti in acest moment de mare necesitate, puteti face un transfer bancar pe:

SOLIDAR HAITI IBAN : BE53 7310 0861 1753
BIC : KREDBEBB
Account Owner : SOLIDAR
Bank KBC Arenberg Horta – Branch 3728

SOLIDAR este o retea Europeana formata din 53 de ONGuri active in peste 90 de tari ce promoveaza justitia sociala in Europa si peste tot in lume. Activitatea de lobby a SOLIDAR pe langa UE si institutiile internationale cuprinde trei arii principale: afaceri sociale (mai multa Europa sociala), cooperarea internationala (cooperare pentru dezvoltare) si educatia (educatie contina pentru toti). Mai multe informatii pe : www.solidar.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România