PES activists România îşi propune, prin realizarea acestui document, să ofere candidaţilor PSD la alegerile locale din 2012 o perspectivă mai largă asupra campaniei, a metodelor care pot fi abordate şi, mai ales, a propunerilor şi proiectelor adresate cetăţenilor.

Campania din 2012 nu va fi una obişnuită. Tentaţia mitei electorale şi nevoia de a câştiga alegerile poate împinge la excese din partea participanţilor la alegeri. Dezamăgirea pe care electoratul o manifestă faţă de politicieni şi lipsa de interes face ca fiecare vot să conteze şi, uneori, ne împinge şi pe noi să considerăm că trebuie să recurgem la metodele abordate de actuala guvernare.

Realitatea, însă, ne-a arătat că nu ne putem bate cu aceleaşi arme, în condiţiile în care actuala putere este dispusă la orice pentru a nu pierde accesul la resurse. Singura soluţie pentru candidaţii şi aleşii noştri locali este să vină cu propuneri şi soluţii concrete pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Cetăţenii trebuie stimulaţi să participe la vot şi trebuie implicaţi în dezvoltarea democraţiei locale, chiar dacă acest lucru pare uneori foarte dificil. Trebuie să arătăm oamenilor că suntem diferiţi, că ceea ce spunem realizăm şi că proiectele pentru ameliorarea condiţiilor lor de viaţă sunt reale şi concrete.

În acest sens, organizaţia noastră doreşte să îşi aducă aportul la efortul de campanie, printr-un set de idei menit să contribuie la o luptă politică care se anunţă foarte dificilă şi fără menajamente. Considerăm că, în ciuda specificului local sau naţional al campaniilor din România, modelele europene constituie o bază pentru înţelegerea evoluţiei electoratului şi a dorinţelor acestuia.

Astfel, PES activists România vă propune acest material din care sperăm să extrageţi elementele pozitive şi potenţiale pentru electoratul dvs. Scopul acestui material este să arate trăsăturile esenţiale ale unui program politic şi al unei abordări de stânga concentrate pe social şi pe problemele reale ale comunităţii.

Organizaţia nostră, şi membrii săi, susţin aleşii noştri locali în lupta politică de anul viitor şi se declară dispuşi şi pregătiţi să susţină efortul de campanie şi să caute să implice cât mai multe persoane în vederea susţinerii candidaţilor noştri.

Mult succes,
Victor NEGRESCU
Preşedinte-coordonator naţional
PES activists România

PROGRAM PENTRU ALEGERILE LOCALE 2012

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România