Europa este afectată de un val de mesaje extremiste și populiste care-i denigrează pe români.
S-a creat un stereotip: a fi român înseamnă a fi de vină pentru ceea ce nu merge în societăţile occidentale. Percepția indusă îngreunează integrarea românilor în Europa şi creşte euroscepticismul în ţara noastră.

În acest sens, PES activists România organizează în data de joi 9 mai, începând cu ora 11h, un miting autorizat în fața reprezentanței Comisiei Europene la București (strada Vasile Lascăr nr.31, sector 2, Bucureşti) care să evidențieze dorința românilor de a fi consideraţi cetăţeni europeni egali cu toţi ceilalţi.

Mitingul „Mesaj către Europa!” este protestul împotriva discursului populist și speranța ca vocea României să fie auzită la Bruxelles. Protestul este menit să demonstreze tuturor europenilor că românii şi România au şi vor să aibă un cuvânt de spus în Europa. Cei peste o sută de participanți aşteptaţi la eveniment își vor face cunoscute mesajele prin intermediul panourilor puse la dispoziție de către organizatori.

Cu această ocazie, organizaţia PES activists România va lansa şi platforma de comunicare cu liderii europeni „MesajcatreEuropa.eu” prin care se caută preluarea mesajelor simplilor cetăţeni şi transmiterea lor către decidenţii de la nivelul instituţiilor europene.
Această platformă de comunicare va facilita transmiterea mesajelor, participarea la viaţa politică şi publică europeană şi exprimarea opiniei românilor direct la Bruxelles.

Profitaţi de ocazie şi veniţi să protestaţi alături de noi pentru o voce mai puternică a României în Europa!

Vino alături de noi pe contul evenimentului pe facebook: https://www.facebook.com/events/153751588132295/

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România