Organizaţia PES activists Timis a lansat sâmbătă 25 mai 2013 ora 16 campania europeana „Stop banilor negri” la sediul PSD Timis splaiul Tudor Vladimirescu nr.26 sub egida Partidului Socialiştilor Europeni şi a Partidului Social Democrat.
PES activists România dă startul campaniei europene iniţiate de Partidul Socialiştilor Europeni ‘Stop banilor negri’ odată cu discutarea în cadrul Consiliului European a problemei evaziunii fiscale şi paradisurilor fiscale şi lansează o serie de propuneri menite să îmbunătăţească legislaţia românească în domeniu.

La dezbaterea din Timis au fost prezenti Victor Negrescu presedintele PES Activists Romania, Janina Sitaru secretarul general al PES Activists Romania, deputatul Catalin Tiuch presedintele TSD Timis, dezbaterea fiind moderata de presedintele-coordonator PES activists Timis Alexandru Iovescu.
Propunerile organizației PES activists România sunt următoarele:
 înăsprirea pedepselor pentru persoanele vinovate de spălarea banilor și evaziune fiscală
 interdicția sau suprataxarea banilor proveniți din paradisurile fiscale
 protejarea persoanelor care indică responsabilii unor practici ilegale în domeniu
 informatizarea și interconectarea tuturor bazelor de date fiscale și financiare
 reducere birocrației privind plata taxelor și impozitelor
 livrarea la domiciliu periodic a unor informații personale privind plata taxelor și impozite destinate să îmbunătățească cunoașterea de către populație a obligațiilor fiscale exacte pe care le datorează
 consultanță fiscală gratuită pentru persoane fizice și companii în vederea calibrării activității cu regimurile fiscale și obținerea celui mai bun tratament legal pentru toată lumea nu doar cei care cunosc mai bine fenomenul.

Obiectivul PES activists România constituie un răspuns la recentele informații apărute privind existența în Cipru a unor averi ascunse din România dar și a unor persoane publice care au declarat în ultimele zile în presă că au rulat bani la negru. Reamintim că Europa pierde anual aproape 1 trilion de euro din cauza evaziunii fiscale în timp ce România pierde în funcție de estimări între 50 și 100 de milioane de euro.

Campania PES activists România va consta în următoarele activități:
 realizarea unor dezbateri importante pe problema fiscalității din România
 crearea unui grup de lucru privind o fiscalitate preventivă în combatarea evaziunii fiscale și spălării banilor
 lansarea unei petiții privind combaterea evaziunii
 promovarea unei inițiative legislative la nivel național și european ce cuprinde măsurile propuse de grupurile consultate.

timis 5

timis 4

timis 3

timis 2

timis 1

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România