PES activists România a lansat sâmbătă, 20 iulie 2013, în cadrul Școlii de Vară organizate la Mamaia sub egida Partidului Social Democrat și a Partidului Socialiștilor Europeni, proiectul “Generația Europeană 2020”.

Despre proiect

Proiectul Generația Europeană 20/20 este destinat creării unei platforme de comunicare prin care toate persoanele interesate să contribuie la creșterea profilului României în Uniunea Europeană să vină cu idei și soluții concrete pentru a crea o Românie mai puternică.

Perioada 2014-2020 este una extrem de importantă pentru țara noastră atât prin faptul că ne referim la un nou buget european cât și prin faptul că în această perioadă este necesar ca țara noastră să reducă decalajele de dezvoltare față de celelalte state membre. Punctul culminant al acestui demers este deținerea în 2019 de către România a președinției Uniunii Europene pentru prima dată în istoria țării noastre, ceea ce va presupune un efort important logistic, administrativ dar și organizatoric în care resursele umane vor conta mai mult ca oricând.

Primul pas în identificarea acestei viitoare generații de lideri români în Europa este participarea la un concurs de proiect prin care să identificăm potențialul concret oferit de cei care vor să participe la construcția imaginii europene și externe a țării noastre.

„Generația Europeană 20/20 este un proiect pentru toate persoanele care vor să construiască o altfel de imagine pentru România în Europa. Încercăm astfel să îi reunim pe cei care au un comportament pro-activ, creativ dar și un spirit de echipă dezvoltat. Căutăm liderii generației europene a României fără a ne uita însă la vârstă, gen sau origine socială. Vrem să arătăm că România are ce să ofere Europei iar Europa are pe cine să se bazeze în țara noastră” a declarat Victor Negrescu, inițiatorul proiectului.

Regulament concurs

            Generația europeană 20/20 începe prin identificarea persoanelor care au idei și pot să contribuie într-adevăr în realizarea unei Românii mai puternice cu soluții concrete și realiste ce pot fi implementate până în 2020.

Pentru a ajuta la acest demers, primul pas a fost să lansăm un concurs de proiecte prin care vă invităm să veniți cu ideile și proiectele voastre. Vor fi punctate claritatea, modul de exprimare, capacitatea de a fi implementate proiectele până în 2020, justificarea necesității acestora precum și fiabilitatea lor.

O comisie de evaluare a proiectelor va fi realizată în cel mai scurt timp și va cuprinde cadre universitare, specialiști în studii europene, înalți funcționari publici și decidenți capabili să judece nivelul proiectelor prezentate. În acest sens în luna noiembrie va fi realizat un eveniment de premiere la București în care vor fi selectați câștigătorii și vor fi prezentate proiectele Generației europene 2020. Menționăm că participarea se face cu titlu individual și nu există limită de vârstă, gen sau origine socială pentru a participa la inițiativa noastră.

Premiul cel mare va fi o excursie la Bruxelles pentru o persoană oferit de inițiatorii campaniei, organizația PES activists România, în cadrul căreia va fi vizitat Parlamentul European și vor fi organizate mai multe întâlniri cu lideri și decidenți europeni.

Calendar campanie:

20 iulie 2013: Lansarea platformă

iulie-octombrie: Campanie de promovare

20 octombrie: Finalizare aplicații

Noiembrie: Eveniment selectare câștigători și premiere

Februarie 2014: Vizită la Bruxelles pentru câștigător

 

Proiectul a fost lansat în prezența mai multor oficiali ai Partidului Social Democrat din țară dar și din Constanța printre care:

–        Andrei Dolineaschi, secretar general PSD

–        Gabriela Crețu, senator PSD

–        Mircea Geoana, senator PSD

–        Cătălina Ștefănescu, deputat PSD

–        Victor Negrescu, președinte-coordonator național PES activists România

–        Janina Sitaru, secretar general PES activists România

La eveniment au participat peste 150 de activiști ai Partidului Socialiștilor Europeni și ai Partidului Social Democrat din Constanța dar și din România.

PES activists Romania este o organizație compusă din membrii și simpatizanți PSD interesați să activeze la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiștilor Europeni. Astăzi organizația numără peste 3000 de membrii în toată țara iar structura a organizat din 2007 deja peste 300 de evenimente. PES activists Romania este oficial recunoscută de către statutul PSD și de mai multe acorduri europene care îi conferă responsabilitatea în dezvoltarea dezbaterii pe teme europene și colaborarea cu partide și militanți de stânga din toată Europa.

amosnews.ro

ziarulunirea.ro

vesttv-resita.ro

ponturidespre.ro

observator.ro

deBanat.ro

alba24.ro

ANA_0155ANA_0158

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România