„Mi-am propus să deschid poarta către fondurile europene disponibile direct la Bruxelles!” A afirmat Victor Negrescu la deschiderea biroului său de europarlamentar de la Buzău

Europarlamentarul P.S.D. Victor Negrescu şi-a deschis ieri, în mod oficial, biroul de la Buzău, situat în sediul organizaţiei social-democraţilor din municipiu. Negrescu vrea să-i înveţe pe români să acceseze banii disponibili direct de la Bruxelles.

La evenimentul de ieri au participat primarul Constantin Boşcodeală, cei doi viceprimari – Fănică Bîrlă, respectiv Sebastian Radu –, reprezentanţi ai P.E.S. activists Buzău şi, evident, gazdele de la P.S.D. „Mă bucur să am această oportunitate de a deschide un birou de europarlamentar la Buzău (…), rezultat al bunei colaborări pe care am avut-o în politică cu organizaţia P.S.D. de aici. Este rezultatul existenţei aici a unei structuri foarte importante a organizaţiei pe care o conduc, P.E.S. activists România, şi nu în ultimul rând a faptului că mi-am lansat candidatura pentru alegerile europarlamen­tare la Buzău, în primăvară, când am făcut aici un foarte frumos eveniment”, a explicat Negrescu motivele care l-au îndemnat să aleagă municipiul nostru pentru unul dintre birourile sale de europarlamentar.

Chiar dacă se află în sediul unui partid politic, biroul europarlamentar este deschis tuturor buzoienilor care vor să afle mai multe despre Uniunea Europeană. „Biroul este des­chis tuturor buzoienilor, tuturor celor interesaţi să afle mai multe despre ce înseamnă Parlamentul European, ce înseamnă legislaţia euro­pea­nă, ce înseamnă fonduri europene. Va exista un program de audienţe – marţi şi joi – , va exista un consilier din Buzău, care va fi disponibil oamenilor pentru a discuta cu ei, a culege problemele lor, şi evident, şi eu voi face tot posibilul să fiu cât mai des în rândul buzoienilor”, a explicat europarlamentarul, care este membru în trei comisii ale Parlamentului European: de Buget, Ju­ri­dică şi cea de Afaceri Con­stituţionale.

Victor Negrescu a mai spus că şi-a propus pentru acest mandat să le aducă românilor informaţiile necesare pentru a putea ajunge la fondurile europene accesate direct de la Bruxelles, unele diferite de fondurile structurale alocate României. „Ca prioritate în mandatul acesta de europarlamentar mi-am propus să des­chid poarta pentru autorităţile publice locale, pentru gru­purile de antreprenori, pentru O.N.G.-urile din ţară şi, evident, din Buzău, către fondurile europene disponibile direct la Bruxelles. România nu a reuşit în trecut să acceseze aceşti bani europeni. Beneficiem de fonduri structurale alocate României, dar există şi fonduri disponibile direct în capitala europeană şi vreau ca, prin ceea ce vom face împreună, să reuşim să ac­ce­săm acele fonduri”, a explicat Negrescu.

De altfel, demersul lui Negrescu va fi dublat, chiar în această toamnă, de unul similar venit din partea europarlamentarului buzoian Andi Cristea, care îşi va deschide şi el un birou în oraşul nostru. „Europarlamentarul buzoian Andi Cristea are cabinet parlamentar aici, probabil vă va spune şi el mai multe, dar în luna septembrie, pentru că în momentul de faţă <<este prins>> cu amenajarea celui de la Bruxelles”, a precizat preşedintele social-demo­cra­ţilor judeţului, primarul Constantin Boşcodeală.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România