ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Victor Negrescu printre cei mai activi eurodeputați români. La coada clasamentului se plasează veteranii Theodor Stolojan, Norica Nicolai.

Majoritatea interven țiilor pe care le-au avut europarlamentarii români, în cele șase luni de la alegerea noului Legislativ European, vizează acordul de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană (UE), politica bugetar-fiscală, problema șomajului, drepturile copilului, dar și combaterea violenței împotriva femeilor.

Unii dintre cei mai activi au abordat și situația românilor care au parte de discriminare pe piața muncii europene, alții au preferat să intervină pe subiecte de politică externă – de la relația cu Rusia și criza din Ucraina la chestiuni „exotice” pentru publicul românesc, cum ar fi rezoluția pentru eliberarea unui militant împotriva „sclavagismului” din Mauritania.

Victor Negrescu, tânărul care a ocupat locul rămas vacant după demisia Ecaterinei Andronescu din PE. Negrescu ocupă prima poziție în topul luărilor de cuvânt (25). Din cele 33 de interpelări, cea mai relevantă este aceea în care îi cere premierului britanic David Cameron explicații în legătură cu propunerile de restrângere a drepturilor pe care le au românii care vor să lucreze în Marea Britanie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România