ActivismRezumat video al Congresului PES de la Praga

14 ianuarie 20100

Organizaţia municipală a Partidului Social Democrat are un nou preşedinte. După ce fostul lider Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia, funcţia a fost preluată interimar de Liviu Sabău.

 

Anunţul a fost făcut marţi, de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, într-o conferinţă de presă. Mang a spus că Sabău nu are o misiune uşoară, dat fiind că „900 de membri din cei 1.200 ai PSD Oradea se plâng că nu sunt implicaţi în activităţi”.

Membru PSD din anul 2000, Liviu Sabău (33 de ani) este de profesie economist şi în ultimii cinci ani s-a aflat la conducerea organizaţiei de tineret din PSD Bihor. Noul lider PSD Oradea va ocupa această funcţie până la organizarea de alegeri în întreaga filială.

După cum se ştie, Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia de la conducerea PSD Oradea vinerea trecută. Înlocuit de aliaţii PNL-UDMR din funcţia de viceprimar al municipiului, Mureşan s-a angajat director comercial la Compania de Apă Oradea. Gestul său a fost interpretat în PSD ca o subordonare primarului liberal Ilie Bolojan, motiv pentru care Mang i-a şi cerut demisia.

Bodog, dezamăgit de Mureşan

Şi senatorul PSD Florian Bodog l-a criticat public pe Mureşan, printr-o postare pe blogul personal făcută marţi. „Poate că din punct de vedere personal, se pot găsi argumente care să facă o astfel de mişcare acceptabilă. Din punct de vedere moral şi politic însă, mi se pare un gest inacceptabil. Ca lider politic, a pune interesul personal deasupra celui al organizaţiei pe care ai condus-o mi se pare descalificant. Şi asta în condiţiile în care fără sprijinul PSD nici nu ar fi îndrăznit să viseze la funcţii de conducere în administraţia publică”, a scris Bodog.

Totodată, senatorul a precizat că aşteaptă o demonstraţie de decenţă din partea lui Mureşan, care ar trebui să le ceară scuze membrilor PSD Oradea.

„În urma evenimentelor recente, PSD Oradea este, astăzi, o organizaţie izolată, comunicarea cu celelalte partide politice din plan local fiind blocată, iar acest lucru nu poate afecta decât negativ calitatea dialogului democratic. Tocmai de aceea, PSD Oradea are nevoie de o conducere nouă şi de un lider consensual, care cu diplomaţie să aşeze lucrurile în ordine şi care să motiveze militanţii partiduluipentru a-i pune pe toţi în valoare”, a spus Bodog.

One comment

 • C.Rizescu

  24 octombrie 2016 at 5:28 pm

  Stimate Domnule Presedinte ,

  Sunt doar sustinator
  Nu inteleg de ce la intalniri televizate,,cu reprezentanti PNL, va purtati cu manusi si nu aveti replici taioase la :acuzatii de tipul :

  _ plagiate, nu stiti ca pe www,plagiate .ro (constituit de prof.din Cluj), apar ca plagiate tezele de doctorat ale lui Nicolaescu,Busoiu si 2 articole publicate de Alina Gorghiu ? De ce nu exista reactii de la Comisia de etica ,este o alta problema,, la aceasta aveti sigur explicatie

  – doar PSD are presedinte condamnat cum nu se mai intalneste in Europa.
  Dar se mai intalneste in Europa ,Presedinte care sa aiba hotarare judecatoreasca definitiva ca a folosit acte false in dobandirea de case ? Deasemeni mai exista in Europa, Presedinte care sa fi fost sofer -conform propriei declaratii- la straini interesati in preluarea de copii romani? Sau chiar intermediari la activuati care nu fac cinste unui intelectual. In cazul Presedintelui ,chiar familie : professor de fizica/professor de engleza.

  Va purtati cu manusi fata de cei care va creiaza situatii dificile in pozitii de confruntare politica !?!. Cred ca gresiti .

  Cu stima- Succese
  C.Rizescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România