Preşedintele PES Activists România, eurodeputatul S&D Victor Negrescu, a organizat vineri, 20 martie, la Palatul Parlamentului, un atelier de lucru al acestei organizaţii, care numără peste 7.000 de membri în toată ţara.

Senior editor al Europeanul.org, a fost invitat să le vorbească celor peste 200 de tineri sociali-democraţi veniţi din toată ţara despre cum trebuie derulate politicile europene, cum trebuie să se comporte un politician de o manieră europeană şi, în general, cum trebuie abordată apartenenţa României la spaţiul comunitar.

„Da, putem critica Uniunea Europeană, pentru că ea este condusă de oameni, dar nu trebuie să punem la îndoială necesitatea existenţei ei şi a valorilor pe care ea le promovează”, a spus de la prezidiul atelierului PES Activists România. Întrebat fiind, din sală, cum se poate apropia un politician de oamenii pe care-i reprezintă, a răspuns cu o altă întrebare: „Câţi dintre voi au venit la această manifestare cu transportul public?”. Peste o treime dintre cei participanţi, inclusiv cel care a pus întrebarea, au ridicat mâna. O proporţie satisfăcătoare.

La prezidiu, primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, a recunoscut însă că a venit cu maşina, plângându-se de legătura feroviară dintre urbea sa şi Bucureşti, care este deficitară.

A vorbit şi despre percepţia românilor faţă de eurodeputaţii români. A susţinut că ea este negativă şi din cauza unor europarlamentari care se duc la Bruxelles şi Strasbourg doar pentru a încasa indemnizaţii sau a scăpa de DNA. Pe de altă parte, a salutat accederea în Parlamentul European, în urma alegerilor din primăvara anului trecut, a unor oameni tineri, hotărâţi să facă treabă în PE, dând în acest sens exemplele lui Victor Negrescu (PSD) şi Siegfried Mureşan (PMP).

 

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România