Data de 7 aprilie marchează Ziua Mondială a Sănătății iar colegii de la PES activists Gorj s-au gândit să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește numărul tot mai mare de persoane ce suferă de diabet zaharat și să promoveze un stil de viață cât mai sănătos.

“Cred că trebuie să adoptăm un mod de viață sănătos atât la nivel individual, dar și la nivel de politici de sănătate. Statul trebuie să se implice mai mult, prin crearea de baze sportive la care să avem acces cu toții, să nu fie limitare financiară; să facem mișcare, pentru că sedentarismul este un factor de risc al diabetului. Trebuie să încurajăm producția autohtonă de produse bio prin subvenții acordate și prin facilități de comercializare pe piața agroalimentară internă. Trebuie să descurajăm consumul de produse de tip fast food. Prin educație școlară, care trebuie începută de rețeaua de medicină școlară, care trebuie făcută încă de la grădiniță și continuată pe tot parcursul școlarizării, prin sensibilizarea copiilor și părinților privind un mod de viață sănătos. Ideea este că diabetul, care este acest ucigaș tăcut, pe care îl descoperim de multe ori prea târziu, poate fi prevenit. Chiar dacă nu se vindecă, el poate fi prevenit și dacă trăim sănătos îl putem învinge”, a explicat medicul Cristina Căliman.

PES Activists Gorj consideră că încurajarea practicării sportului pe scară largă este deasemeni un deziderat ce poate fi îndeplinit prin crearea de baze sportive diversificate la care să aibă acces toate păturile sociale și că trebuie să ne aliniem statelor europene cu politici de sănătate coerente, aplicate cu succes de decenii, și să acționăm pentru sănătatea noastră și, implicit, pentru viitorul acestui popor.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România