baragan-stelian

Haideți sa îi cunoaștem pe activiștii PES România! Primul invitat la dialog este colegul nostru Stelian Bărăgan, coordonatorul PES activists Dolj. Stelian ne invită la forumul ce va avea loc la Craiova pe data de 17 Septembrie și ne povestește ce înseamnă pentru acesta PES activists România.

Ce te-a determinat să te alături proiectului PES?

Multe dintre problemele fundamentale cu care se confruntă cetățenii astăzi, de la criza economică la schimbările climatice care pun planeta în pericol, nu pot fi rezolvate într- o singură țară. O Europă unită, reunind în solidaritate reală toate resursele și talentul uman din diferite țări și culturi cuprinse în 490 milioane de oameni – UE, ar fi un enorm pas înainte în lupta pentru o lume nouă. UE – din care facem parte si noi, socialiștii europeni – poate să unească Europa, nu într-o „unitate de sus” artificială sau impusă, ci într -o adevărată viziune împreună a popoarelor europene.
A fi activist înseamnă să crezi că poți schimba lumea, iar eu consimt la acest principiu pe deplin, tocmai de accea m-am alăturat grupului PES activists România.

Ce reprezintă pentru tine PES?

PES activists România reprezintă GENERAȚIA 2020 care va aduce plus valoare României. Odată cu înființarea PES România, am simțit nevoia de a-mi exprima părerile la nivel democratic european. Din expriența personală dobândită și interacțiunea cu oamenii din comunitatea locală pe care o reprezint, am înțeles că toate nevoile celor din jur se pot discuta și în politica europeană, PES devenind astfel o oportunitate în construirea unui dialog solid la nivelul stângii românești locale și naționale din care să se nască contribuţii solide la viitorul european. Este timpul să ne implicăm şi să discutăm priorităţile social-democraţilor europeni, pentru că „A face ceva înseamnă a fi cineva”.

Ce ne diferențiază față de alte organizații?

PES activists România este o entitate relativ nouă, dacă ne gândim la istoricul altor organizații politice. Un plus enorm îl văd în dialogul liber și contructiv, transparența și inițiativa oferită tinerilor de a se exprima și construi. Aș spune că membri PES tind să fie mai preocupați de ceea ce numim „probleme sociale” decât alte organizații similare  care sunt mai preocupate de economie. Sugerez că acest lucru este în mare măsură datorat faptului că delimitările de clasă sunt mai clare în Europa pe care o reprezentăm.  Problemele sociale afectează toti cetățenii indiferent de etnie, orientare religioasă sau apartenență.

Ce crezi ca putem dezvolta în viitor?

Forțele progresiste din Europa reprezintă o viziune alternativă pentru viitor. PES dorește să contribuie la crearea unei Europe sociale, o Europă în care solidaritatea contează, o Europă în care ocuparea integrală a forței de muncă nu este un vis, ci un obiectiv real, o Europă în care sindicatele au o voce puternică și ascultată și o Europă în care echitatea socială reprezintă baza acțiunii noastre.
Forumul PES activists de la Craiova reprezintă un prim pas în creionarea unei strategii pentru viitor și a unui plan de acțiune pentru a ne atinge țelurile.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România