Tinerii

Sute de tineri au lansat luni, 7 noiembrie, alături Partidul Socialiștilor Europeni, Partidul Social Democrat și PES activists România,  Pactul pentru Tineri / ActforYouth

La evenimentul organizat la Palatul Parlamentului au participat președintele PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, președintele PSD, Liviu Dragnea. Alături de tinerii din sală s-au mai aflat doamna Gabriela Firea – primarul Mun. București, domnul Florin Iordache, Președintele Camerei Depuataților, doamna Ecaterina Andronescu, doamna Rovana Plumb plus mulți alți tineri care cred în România, cred că pot contribui la o Românie mai bună

Europarlamentarul Victor Negrescu, liderul PES activists România, a subliniat faptul că trebuie să avem curaj pentru a privi înainte și a reiterat importanța unor acțiuni coerente, la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește politicile pentru tineri. Acesta a mai semnalat încă odată dificultățile cu care tinerii se confruntă în construirea propriului viitor.

Pentru a marca importanța Pactului pentru Tineri, președintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat anumite aspecte ale realității din România:

  • 794.000 tineri români trăiesc în deprivare materială severă
  • Existența a 1,5 milioane tineri români cu risc de sărăcie
  • 1 din 5 tineri sub 25 de ani este șomer

În cadrul discuțiilor primarul general al Municipiului București, doamna Gabriela Firea a anunțat construirea a 6 cartiere rezidențiale dedicate tinerilor în fiecare sector al Capitalei.

Partidul Socialiștilor Europeni, prin vocea președintelui său Sergei Stanishev a tras un semnal de alarmă arătând faptul că tinerii actualei generații sunt în pericol de a duce un trai mult mai greu decât cel al părinților și bunicilor lor, chiar dacă în Uniunea Europeană nu au mai existat războaie sau alte conflicte de amploare.

Partea a doua a dezbaterilor a fost dominată de discuții având în centrul atenției politicile pentru tineret. La dezbatere au participat tineri candidați la alegerile parlamentare și peste 100 de tineri activi, dornici să se implice pentru a putea participa la schimbarea în bine a României.

Mai multe detalii privind Pactul PES pentru Tineri: http://youthplan.eu/en

 

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România