#act4youth
Orașul Fălticeni a fost astazi gazda unui mare eveniment inițiat de Party of European Socialists și sprijinit de Ambasadorul Pactului European pentru Tineret, Gabriel Costache, președinte al PES activists Suceava  și de primarul orașului Fălticeni, Catalin Gheorghe Coman.

De asemenea numeroși tineri din Fălticeni dar și o vastă rețea de organizații și parteneri, inclusiv Young European Socialists (Tinerii Socialiști Europeni), PES Women (Organizatia de Femei a PES), Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Grupul PES din cadrul Comitetului European al Regiunilor și Fundația Europeană pentru Studii Progresiste au sprijinit aceasta campanie la organizată la nivel european.
Impreună sprijinim Planul European pentru Tineret, plan ce contine 4 piloni principali – LOCURI DE MUNCĂ, EDUCAȚIE, CULTURĂ și COPII.
1.LOCURI DE MUNCĂ DE CALITATE ȘI FORMARE PROFESIONALĂ A TINERILOR!
Programul european Garanţia pentru tineret garantează tinerilor un loc de muncă adecvat, ucenicie, stagiu sau o oportunitate pentru continuarea studiilor în termen de patru luni de la terminarea studiilor obligatorii sau părăsirea loculului de muncă anterior. A fost un succes imens. Dorim să procedăm în așa fel încât această garanţie să fie permanentă, să-i mărim finanţarea până la 5 miliarde Euro anual (o finanţare totală de 20 de miliarde Euro până în 2020) și să ridicăm vârsta limită la 30 de ani.
2. BURSE ERASMUS PENTRU TOŢI!
Extinderea accesului la programele de schimb Erasmus+ este una dintre poveștile de succes ale UE, oferind oportunităţi de schimb capabile să schimbe vieţile tinerilor, deschizându-le minţile și ajutându-i să își clădească atât cetăţenia europeană, cât și viitoarea lor carieră. Totuși, doar câteva persoane pot beneficia de acest program. Dorim să extindem și mai mult accesibilitatea și să creștem finanţarea Erasmus+, pentru ca elevii de liceu, ucenicii tehnici și profesionali să poată beneficia mai mult de pe urma acestui program
3. CULTURĂ ACCESIBILĂ TUTUROR!
Tinerii trebuie să fie încurajaţi să participe la activităţi culturale și să acceseze performanţele și moștenirea culturale. Dorim să vă prezentăm Cecurile europene de tineret pentru activităţi culturale – acces liber pentru toţi tinerii din UE la evenimente culturale și spatii de cultură. Iniţiative similare acestui Cec pentru cultură au fost deja lansate în ţări precum Italia și Malta,introduse de guvernele social-democrate din aceste ţări.
4. INTRODUCEREA UNEI GARANȚII EUROPENE PENTRU COPII
Mai mult de 1 din 4 copii din UE sunt expuși riscului sărăciei sau excluderii sociale. Nu mai putem tolera o asemenea situaţie. Facem apel la UE să elaboreze o Garanţie europeană pentru copii care să-i asigure fiecărui copil european, expus riscului sărăciei, acces gratuit la servicii medicale de calitate, educaţie de calitate, servicii de calitate pentru îngrijirea copiilor, locuinţă decentă și hrană adecvată.
#act4youth #PES #Falticeni #Suceava #Romania #Europa#PactulpentruTineri

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România