Cutuma prevede ca la aceste întâlniri să ia parte șefii de stat sau de Guvern care sunt membri în Consiliul European și care fac parte din familia noastră politică.
România este reprezentată în Consiliul European de către președintele României, reprezentant al unei alte familii politice europene, care organizează, de asemenea, astfel de întâlniri în marja reuniunilor la nivel înalt. De altfel, presa a vehiculat faptul că acesta nu a fost prezent la ultima reuniune a PPE.
Este adevărat că, uneori, în raport cu agenda Consiliului European și anumite contexte politice, mai participă și alți reprezentanți. În acest context PSD a participat în trecut la aceste reuniuni și va participa și în viitor dacă agenda europeană o va impune.
Partidul Social Democrat este cel mai mare partid social democrat din Europa, conform ultimelor rezultate electorale, postură din care este văzut ca un partener de încredere, profund atașat sistemului de valori al social-democrației, în cadrul familiei noastre politice

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România