Victor Negrescu a câștigat MEP Awards 2015

Europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator național PES activists România a câștigat titlul de Europarlamentarul Anului la categoria Agenda Digitală oferit de prestigioasa revistă The Parliament Magazine.

Tematica este un subiect de actualitate pe agenda Uniunii Europene și cuprinde dezbaterile ce au loc referitor la domeniul telecom, comerțului online, politicilor de Internet, protecția datelor, serviciile de sănătate electronice sau piața unică digitală.”Sunt bucuros că am reușit în primele șase luni de mandat să mă fac remarcat într-un domeniu atât de important pentru Uniunea Europeană. Internetul și piața unică digitală reprezintă domenii importante pentru viitorul Europei iar țara noastră trebuie să devină un lider în domeniu. De aceea, cu fiecare ocazie, reamintesc faptul că România are șansa de a avea profesioniști foarte bine pregătiți în domeniu, că există reale oportunități de investiții și că în ultimii ani au apărut multe companii românești care au dezvoltat produse cu o foarte bună reputație la nivel internațional.” a comentat nominalizarea sa, europarlamentarul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român s-a remarcat prin pozițiile sale oficiale din plenul Parlamentului European dar și prin evenimentele organizate prin care a susținut crearea unei piețe interne unice în domeniul digital, protejarea consumatorilor pe Internet și scăderea tarifelor de comunicații la nivel european.

„Sunt de asemenea mândru să văd că și alți europarlamentari români au devenit lideri de opinie în domeniile lor, Viorica Dăncilă pentru agricultură, Daciana Sârbu pentru sănătate, Sorin Moisa pentru piață internă, Adina Vălean pentru energie. Faptul că 4 din 5 români nominalizați sunt social democrați confirmă cred forța echipei noastre din Parlamentul European și sper ca rezultatele finale să confirme acest lucru” completează europarlamentarul PSD.Pe 21 ianuarie 2015, europarlamentarul Victor Negrescu a fost gazda unui eveniment pe tema dreptului la intimitate în era digitală, care a întrunit peste 100 de participanți, printre care și vicepreședintele executiv al Microsoft pe afaceri juridice, Brad Smith. Dezbaterea a abordat mai multe probleme de interes european, cum ar fi drepturile digitale ale utilizatorilor, inovarea și perspectivele Pieței Unice, dar și Guvernarea Digitală în Europa.

Victor Negrescu a fost ales, în septembrie 2014, în board-ul EU40, rețeaua eurodeputaților sub 40 de ani din Parlamentul European. Totodată, Victor Negrescu coordonează activitatea grupului S&D40, format din europarlamentarii social-democrați sub 40 de ani din actuala legislatură.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România