In cadrul proiectului “Visul tinerilor europeni” initiat de Grupul Socialist din Parlamentul European, in perioada 28-30.01.2009, la Bruxelles, s-a desfasurat o conferinta internationala, avand ca tema ”Globalizarea si schimbarile climatice”.

Din Romania, am participat, Subsemnata si Mariana Pana, reprezentantele PES activists Arges. Temele de discutie, ale conferintei, au fost legate de energia si schimbarile climatice, echitatea dintre economie, politica sociala si mediu, acordul international Copenhaga si lupta impotriva schimbarilor climatice.

poza2.JPG

Avand in vedere faptul ca domeniile de activitate profesionala sunt protectia mediului si derularea fondurilor europene pentru agricultura, am avut ocazia, sa dialogam, pe subiect, cu specialisti din cele doua domenii, dar si cu Martin Schulz, presedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, Anna Colombo, secretar general al Grupului Socialist din PE, si Margot Wallstrom, vicepresedinte al Comisiei Europene.

Mesajele conferintei au fost mobilizatoare, politicile de combatere a schimbarilor climatice fiind la ordinea zilei.

Mai mult, UE si SUA doresc sa colaboreze pe acest segment, avand in vedere motivele imperioase ale presedintelui Obama, prin care, doreste sa faca o prioritate, din politicile de combatere a schimbarilor climatice.

De asemenea, schimbarile climatice pot fi gestionate corect – vointa omului este cheia, in sensul ca, omenirea dispune de cunostintele, instrumentele, tehnologia si mijloacele necesare pentru atenuarea schimbarilor climatice si pentru asigurarea unei echitati a schimbarilor climatice.

poza11.JPG

Protocolul de la Kyoto expira in 2012, iar comunitatea globala trebuie sa elaboreze un nou acord la Copenhaga in 2009. Elitele alcatuite din politicieni, oameni de afaceri, experti, dar si reprezentanti ai societatii civile, cu totii implicati in elaborarea acordului Copenhaga, doresc dezbateri cat mai democratice, astfel incat, sa se poata ajunge la un acord, in vederea asigurarii unui viitor durabil al omenirii.

by Sorina MARIN, Arges

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România