Între 15 – 17 octombrie, Chişinăul a găzduit o nouă ediţie a programului de pregătire „Promising Politicians”, la iniţiativa Fundaţiilor Friedrich Ebert România şi Alfred Mozer din Olanda. Echipa PES activists România a fost prezentă acolo şi a participat la discuţii constructive pe tema ideologiei social-democrate, a problemelor de coaliţie şi de guvernare, a coeziunii organizaţiilor de partid şi a specificului campaniilor electorale.

Schimburile de idei cu colegii implicaţi în această activitate ne-au fost extrem de utile şi ne-au ajutat să înţelegem mai bine aspecte legate de identitatea social-democraţiei europene în contextul mai lax al istoriei ideilor politice. Cu această ocazie, au fost servite spre dezbatere principalele provocări adresate social-democraţiei în prezent şi s-au schiţat numeroase puncte de vedere, nu o dată polemice, asupra acestora.

Surpriza stagiului de formare a venit însă din partea Partidului Democrat din Moldova care şi-a lansat în mod oficial candidaţii pentru alegeri şi a intrat, de asemenea, în marea familie PES. Le mulţumim colegilor moldoveni pentru găzduire şi le urăm bun-venit în tabăra noastră europeană!

Află mai multe, click aici

Ionuţ Cătălin Croitoru

Preşedinte-coordonator PES activists Gorj

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România