Spune Da Taxei Europene Pe Tranzacţii Financiare!
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i reaminti Comisiei Europene rolul său: ar trebui să servească cetăţenii europeni, nu industria financiara!

Peste o jumătate de milion de cetăţeni au semnat o petiţie în sprijinul unei Taxe pe tranzacţiile financiare. Făcând aceasta, au ajutat la convingerea Membrilor Parlamentului European să ceară o impozitare a tranzactiilor finanziare, la nivel european, pe data de 8 Martie.

Împreună au spus DA pentru mai mulţi bani pentru beneficii publice la nivel mondial şi local, cum ar fi egalitatea socială, sănătate, educaţie, dezvoltare, lupta împotriva sărăciei şi a schimbărilor climatice.

Cu toate acestea, Comisia Europeană nu a ezitat să ignore voinţa cetăţenilor Europei, exprimata de către Parlament. Doar cateva ore dupa vot, comisarul ŠEMETA (Comisarul European pentru Fiscalitate), numind iniţiativa „prematură” şi „iresponsabilă”.

Împreună trebuie să reamintim Comisiei că sunt responsabili pentru noi cetăţeni, şi că opinia noastră contează mai mult decât cea a lobby-ului financiar şi corporatist.

Click aici pentru a semna petitia!
Actuala consultare a Comisiei Europene privind impozitarea sectorului financiar, ne oferă o oportunitate de a face exact acestlucru. Făcând clic pe link-ul următor, vă vom trimite o scrisoare catre comisarul ŠEMETA, Presedintele Comisiei Barroso şi Comisarul dumneavoastră de ţara – o scrisoare care va fi, de asemenea, considerat ca o contribuţie la consultare. Împreună vom afla dacă totuşi Comisia va continua să asculte de un grup de lobby al industriei financiare, mai mult decât de cetăţenii şi lucrătorii din Europa.

Taxa pe tranzacţii financiare pentru mai multe Educaţie, Sănătate, Schimbări Climatice, Egalitate Sociala, Dezvoltare, Lupta împotriva sărăciei.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România