Mureş a devenit în această săptămâna capitala socialiştilor europeni cu ocazia activităţilor organizate de PES activists în Târgu Mureş. Mulţumim frumoasei echipe de la PSD Târgu Mureş şi PSD Mureş şi lăudăm efortul depus de ambele organizaţii împreună cu PES activists Mureş şi TSD Mureş-Tîrgu Mureş.

Evenimentul a beneficiat de o foarte bună acoperire în presă. Conferinţa de presă organizată împreună cu Dragos Popa, presedintele organizatiei, Cornel Briscaru, secretar PSD Mures si candidat la Primarie, Olimpiu Sabau, presedinte TSD Tirgu Mures, si Horatiu Simion presedinte PES activists Mureş a beneficiat de o acoperire media foarte bună.

PES activists Mureş şi PSD Mureş organizează în perioadă 27-30 iulie la Tîrgu Mureş o serie de întâlniri sub cupola socialiştilor europeni menite să pună bazele unor viitoare colaborări între social democraţii din judeţ şi cei din alte zone ale ţării şi din străinătate.

În compania mai multor colegi socialişti europeni şi a liderilor locali ai PSD Mureş, întâlnirile fac parte dintr-o săptămână de evenimente pe care PES activists România le organizează în mai multe judeţe din Transilvania prin care încearcă să promoveze ideea că social democraţii reprezintă o poartă către Europa.

Evenimentul beneficiază de o vizibilitate crescută pe plan european, însuşi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, felicitând personal iniţiativa activiştilor PES şi PSD din Transilvania şi din Mureş:
„Prin organizarea unor evenimente precum cel organizat la Tîrgu Mureş putem face Europa mai puternică. Activiştii PES din România sunt un exemplu pentru ceilalţi europeni. Ne bucurăm că social democraţii din Mureş privesc politica dintr-o perspectivă europeană şi îi asigur de toată susţinerea mea.”

Prezent la eveniment, preşedintele PES activists România şi reprezentantul PES în România, Victor Negrescu a declarat: „Social democraţia este un curent politic care transcede barierele naţionale şi lingvistice. Pentru noi Mureşul poate deveni un exemplu în care lumea poate alege să voteze de stânga dincolo de naţionalitate pentru că pur şi simplu noi îi reprezentăm pe cei mulţi şi pe cei care speră la o societate mai corectă şi mai echitabilă. Astfel am propus ca în primăvara anului viitor să venim aici cu un grup de primari social democraţi din Europa iar până atunci un coleg din Mureş va participa în toamnă la Convenţia Partidului Socialiştilor Europeni de la Bruxelles unde se va desemna candidatul stângii europene pentru şefia Comisiei Europene”.

Invitatul european care a fost invitat să participe la evenimentul din Mureş, Sebastian Poupon, reprezentant al Partidului Socialist Francez din departamentul Nievre regiunea Bourgogne (regiune din Valea Loirei), regiune care l-a promovat în politica mare pe fostul preşedinte francez Francois Mitterand şi recunoscută pentru scorul electoral pozitiv al stângii a comentat: „Din ce am văzut până acum, Tîrgu Mureş este un oraş frumos păcat însă că nu prea am auzit de el în străinătate deşi am auzit de Sighişoara. Noi în Franţa ştim că primarul nu este doar un bun gozpodar ci trebuie să fie şi un bun manager, un om cu viziune. Sperăm că această primă vizită să se concretizeze printr-o vizită a unei delegaţii oficiale formată din aleşii locali din regiunea pe care o reprezint”.

Cu această ocazie se va lansa şi în Mureş structura de reprezentare a PES în România, organizaţia PES activists Mureş fiind coordonată de către dl. Horaţiu Simion. El a declarat: „Este ocazia să arătăm că social democraţii fac alt gen de politică în Mureş. Prin deschiderea acestei structuri locale vom permite simpatizanţilor şi aleşilor locali de stângă să interacţioneze şi să participe la schimburi de experienţă cu colegii noştri din Europa”.

PES activists este reţeaua europeană a Partidului Socialiştilor Europeni compusă din membrii şi simpatizanţii partidelor europene de stânga interesaţi de viitorul construcţiei europene şi care activează în vederea promovării activităţii PES în România dar şi a intereselor social democraţilor români la nivelul instituţiilor europene.

Un raport media impresionant:

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România