În perioada 24-26 noiembrie s-a organizat la Bruxelles, Congresul și Convenția Partidului Socialiștilor Europeni.
La evenimentul la care au participat peste 1600 de delegați din toată Europa și toți liderii de stânga din Europa, a mai participat și o delegație din partea României compusă din 25 de activiști PES din toate zonele țării.

Acest eveniment a reprezentat pentru PES o nouă turnură în evoluția sa. Mai exact, președintele PES Poul Nyrup Rasmussen a demisionat din motive personale lăsând locul, momentan interimar, unui nou președinte din Bulgaria, Sergei Stanishev, fost premier bulgar și președinte al social democraților din această țară. Mai mult decât atât, delegații au decis să organizeze în septembrie 2012 reuniunea anuală a PES la București susținând astfel activitatea și dimensiunea europeană susținută de actualul lider al PSD, Victor Ponta, dar și efortul susținut al structurii PES activists România.

Cu ocazia unei întâlniri informale cu președinții Rasmussen și Stanishev dar și în prezența secretarului general al PES Philip Cordery, organizația PES activists România a fost lăudată pentru intensa sa activitate și a primit aprecierea tuturor colegilor din Europa. La atelierul dedicat rețelei europene a activiștilor PES, președintele-coordonator național al PES activists România Victor Negrescu a subliniat nevoia pregătirii viitoarelor alegeri europene din 2014 printr-o mai bună cooperare trans-europeană dar și prin susținerea reciprocă în alegerile locale și parlamentare ce vor avea loc anul viitor în mai multe state europene.

Mulțumim colegilor din toată țara pentru că din nou au dovedit faptul că am format la nivel național dar și european o structură puternică cu care Partidul Social Democrat se poate mândri.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România