PES activists Buzău și Organizația de Femei a PSD Buzău au organizat sâmbătă 11 noiembrie la Buzău un training camp cu privire la problematica alegerilor locale în care secretarul general al PES activists, Janina Sitaru, directoarea NDI România, Alice Ratyis, și președinte OFSD, europarlamentarul Rovana Plumb au prezentat exemple de campanii electorale din Europa dar și soluțiile prin care fiecare dintre militanții partidului se poate implica in viitoarea campanie electorală.

Presa:
http://www.opiniabuzau.ro/index.php/politic/6304-femeile-si-tinerii-din-psd-s-au-scolit-intr-ale-campaniei-electorale
Extras articol:
Prezenţă peste aşteptările organizatorilor, sâmbătă dimineaţă, în sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean, la training-ul cu tema „Alegerile locale din 2012: putem câştiga alegerile cu o campanie europeană?”, acţiune derulată de Organizaţia judeţeană de femei a Partidului Social Democrat împreună cu Organizaţia „PES activists” Buzău. Acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu National Democratic Institute for International Affairs (NDI), reprezentat prin preşedintele Alice Ratyis, şi cu Partidul Socialiştilor Europeni (PES), din partea căruia a fost prezent secretarul general „PES activists” România, Janina Sitaru, consilier PSD în Consiliul General al Capitalei. Au mai participat preşedintele Organizaţiei judeţene de femei a PSD, medicul Karmencita Pricop, deputaţii social-democraţi Carmen Ileana Moldovan şi Marian Ghiveciu, preşedintele Consiliului Judeţean Victor Mocanu, viceprimarul Marcel Ciolacu, preşedinte al organizaţiei municipale PSD, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, psihologul Claudia Rosioru, precum şi sociologul Gheorghe Petcu.

Recunoscând din start că ar fi o utopie să crezi că într-o oră şi jumătate se pot acoperi problemele organizării şi derulării unei campanii electorale, preşedintele National Democratic Institute for International Affairs, Alice Ratyis, a prezentat elementele de bază ale unei campanii electorale moderne care, cu maximă probabilitate, în anul 2012, se va desfăşura simultan pentru alegerile parlamentare şi locale. „Mă bucur pentru un singur lucru în cazul comasării alegerilor: toată echipa de campanie a partidului este întreagă. În general, după alegerile locale, cei care s-au văzut aleşi în funcţii ori au pierdut alegerile, nu se mai implică în campania partidului pentru parlamentare, poate cu excepţia unor primari care sunt conştienţi că, fără un guvern de aceeaşi culoare cu a lor, nu-şi pot realiza programele cu care au fost aleşi”, a spus preşedintele NDI, Alice Ratyis.

Deşi, în anul 2012, PSD va fi pusă în faţa unei campanii electorale pe care o va derula în cadrul Uniunii Social Liberale, alături de reprezentanţii PNL, secratarul general al „PES activists” România, Janina Sitaru, ne-a declarat că trainingul de sâmbătă s-a referit la o campanie electorală derulată exclusiv de Partidul Social Democrat: „Ne ocupăm numai de grădina noastră. Deocamdată, în Alianţă nu s-a făcut o strategie pentru campania electorală; de aceea, ne ocupăm doar de activiştii noştri, de ceea ce ţine de noi. Este un program de training pentru membrii PSD, aleşi şi simpatizanţi PSD. Probabil, la nivel de Alianţă, se va face un program comun de campanie, şi atunci le vom îmbina, ca lucrurile să iasă bine”.

Mesaj de la Ponta pentru pesedistele buzoience
“Respectul faţă de femei este un mesaj de civilizaţie pe care un stat îl poate da”, afirmă preşedintele PSD Victor Ponta, într-o scrisoare adresată femeilor social-democrate din Buzău, participante, sâmbătă, la trainingul de campanie electorală organizat în colaborare cu Partidul Socialiştilor Europeni. În mesajul citit de către deputatul Carmen Ileana Moldovan se arată că reducerea indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la doi ani, a alocaţiei pentru copii şi adoptarea unei legi a asistenţei sociale “care provoacă o mai mare suferinţă femeilor” sunt argumente în favoarea ideii că preşedintele Băsescu şi PDL vor trebui să se teamă de ziua în care femeile din România, care “vor fi motorul schimbării”, vor merge la vot.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România