PES activists Romania – militantii Partidului Socialistilor Europeni, structura europeana a partidelor de stanga din Europa, a organizat sambata, 24 martie 2012, incepand cu ora 16, la sediul PSD Suceava o dezbatere dedicata importantei constientizarii dreptului de a vota in randul sucevenilor cat si in randul cetatenilor Uniunii Europene.

Dinamica prezentei la vot din ultimii ani a cunoscut o descrestere considerabila in randul cetatenilor Uniunii Europene, mai ales in randul tinerilor. De aceea este nevoie de o alta abordare a acestei probleme, aici intervenind membrii si simpatizantii PES prin actiuni care vizeaza latura sociala. Participantii la eveniment au avut ocazia sa-si exprime propriile viziuni si masuri asupra acestei probleme pe care atat Romania cat si Europa se confrunta.

Alte teme abordate in cadrul intalnirii au mai fost situatia taierii padurilor, distrugerea ecosistemului de pe raul Suceava.

Acest eveniment a fost de asemenea si prilejul pentru judetul Suceava de a-si constitui propria structura PES Activists, condusa de tanarul Florin Amariei si de a prezenta oportunitatile pe care socialistii europeni le ofera membrilor PSD si simpatizantilor de stanga din judetul Suceava.

La aceasta dezbatere au fost de asemenea prezenti presedintele si secretarul general PES Activists Romania, Victor Negrescu si Janina Sitaru care au tinut un dialog activ cu cei prezenti in sala si si-au manifestat interesul pentru comunitatea suceveana prin propunerea de masuri cu caracter social pe care PSD le poate aplica, odata cu castigarea alegerilor, cu sprijinul PES pentru revenirea la normalitate si accederea catre un trai decent pentru toti cetatenii.

PES activists Europa a luat fiinta in 2006 la initiativa Partidului Socialistilor Europeni din dorinta de a aduce pe agenda publica a tarilor membre UE dezbaterea pe teme europene si de a promova activitatea PES la nivelul institutiilor europene. In prezent la nivel european exista peste 50.000 de membrii si peste 400 de grupuri locale active, in timp ce in Romania sunt inscrisi peste trei mii de militanti PES in 37 de structuri judetene.

Articole de presă
http://www.ziare.com/suceava/stiri-actualitate/pes-suceava-a-discutat-despre-importanta-prezentei-la-vot-2873482

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România