La acest eveniment au participat numeroşi invitaţi: europarlamentarul Victor Negrescu (preşedintele PES Activists România) şi europarlamentarul Emilian Pavel, precum şi Janina Sitaru (Secretar General Executiv al PES Activists România), cei ce coordonează organizaţiile PES Activists din judeţele Bihor, Bistriţa şi Satu Mare.

În deschiderea lucrărilor conferinţei doamna Raluca Simu a prezentat o dare de seamă referitoare la activitatea desfăşurată de PES activists Maramureş de la infiinţare şi până în prezent. S-a adus la cunoştinţă tuturor celor peste 200 de membrii şi invitaţi prezenţi ,faptul că deşi Organizaţia Judeţeană PES activists Maramureş a luat fiinţă de o perioada de timp relativ scurtă, a reuşit datorită activiştilor săi să se alăture Organizaţiei Naţionale PES activists Romania în cadrul mai multor acţiuni desfăşurate atât la nivel Naţional cât şi la nivel European. Printre susţinătorii PES activists s-a aflat şi preşedintele PSD Maramureş domnul Gabriel Zetea, dar şi preşedintii organizaţiilor locale ale PSD. Au participat şi Cosmin Butuza, preşedintele TSD Maramureş şi doamna Florica Roman, preşedinta organizaţiei de pensionari a PSD. La acest eveniment s-a alăturat şi domnul deputat Florin Tătaru care a subliniat importanţa existenţei organizaţiei PES ca fiind cea mai puternică organizaţie social-democrată la nivel european. Activitatea PES va fi un real sprijin pentru organizaţia PSD Maramures.

„Sunt convins ca majoritatea romanilor sunt oameni de stânga care înţeleg valorile sociale, principiul solidarităţii şi importanţa de a concentra politicile publice pe oameni. În contextul în care se promovează tot mai mult individualismul şi se atacă pe nedrept orice măsură socială, trebuie să apărăm principiile noastre umaniste şi valorile tradiţionale romaneşti.  Oamenii de stânga din Romania au nevoie de un PSD sigur pe valorile sale, iar noi, activiştii PES, trebuie să contribuim la acest lucru”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu în conferinţa de alegeri a PES activists Maramureş.

Eurodeputatul român a reiterat nevoia unei alte abordari din partea PSD cu privire la zona Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului.  „În zona de Vest a Romaniei sunt mulţi oameni de stânga. Pentru a-i convinge să sprijine însă Partidul Social Democrat avem nevoie să demonstrăm că modul nostru de organizare se bazeaă pe competenţa şi seriozitate. Trebuie să discutăm cu oamenii direct, să le explicam ce am facut din punct de vedere al investiţiilor pentru această zonă şi să construim viziunea noastră politică pentru zona de Vest cu aceştia”, a continuat europarlamentarul Victor Negrescu.
În urma alegerilor în funcţia de preşedinte-coordonator al PES activists Maramureş a fost aleasă candidata Raluca Simu, de profesie juristă, consilieră în cadrul Ministerului pentru Dialog Social.
În funcţiile de vicepreşedinţi ai organizaţiei PES activists Maramureş au fost aleşi următorii: Ilie Tudorel (Preşedinte PES activists Baia Mare), Guran Mircea, Chilat Crina, Buda Cristina, Hofer Gabriela, Tulbure Gabriela şi Nelu Şovre. În funcţia de secretar executiv al organizaţiei PES activists Maramureş a fost aleasă Cîmpean Mădălina iar secretari tehnici au fost aleşi Năsui Stelian, Cozoplean Ciprian si Pop Maria. Tot in cadrul acestei conferinţe au fost aleşi şi membrii Adunării Generale a PES activists Maramureş .

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România