Partidul Socialiștilor Europeni a dezaprobat și condamnat atacul terorist ce a avut loc la Paris și a anulat dezbaterile ce urmau să aibă loc în cadrul Forumului de la Madrid. Participanții la forum s-au strâns în centrul Madridului, împreună cu președintele Sergei Stanishev, unde și-au manifestat solidaritatea fața de poporul francez, aprinzând lumânări în memoria celor decedați, cu mesajul „NOUS SOMME UNIS”.

„Din nou vieți nevinovate, multe dintre victime fiind persoane tinere, au fost curmate datorită unor acte de violență. Nu există nicio justificare pentru a lua drept țintă oameni nevinovați ce urmau să meargă la un concert, la un meci de fotbal sau pentru a lua cina la un restaurant. Nicio religie și nicio ideologie nu poate justifica astfel de gesturi. Scopul teroriștilor este acela de a crea frică, ură și divergență, iar noi nu ar trebui să le mai permitem. Vor rămâne uniți.” a declarat președintele Sergei Stanishev.

Acesta a mai adăugat și faptul că terorismul din Europa, poate fi combătut numai prin decizii la nivelul instituțiilor Europene. Acțiunile comune și de cooperare în ceea ce privește politica externă, măsurile de securitate și schimbul de informații trebuie sporite în cel mai scurt timp cu putință, iar Uniunea Europeană trebuie să garanteze securitatea tuturor cetățenilor, prin intărirea cooperării dintre statele membre.

 

 

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România