Membrii PES activists au participat la Adunarea Generală a PES activists România, la Brașov, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele anului 2016: „Dezbatem Viitorul România”, „Dialoguri cu Aleșii Locali” și „Romania2020”, dar și despre proiectele și campaniile desfășurate în anul 2015: „Gândim România”, „România cere Schengen”, „Societatea civilă și Stânga Românească”, „Zâmbetul De Sărbători”.


Proiectul „Dezbatem Viitorul României” propune realizarea unor traininguri de formare în Debate / Public Speaking, în urma căruia vor fi selectați mai mulţi vorbitori pentru proiecte viitoare, urmate de o serie de dezbateri la nivel naţional şi de o dezbatere naţională. Acesta are în vedere dezvoltarea gândirii analitice, abilităților oratorice și spiritului de echipă a membrilor PES activists România și PSD, îmbunătățind în același timp cunoștințele participanților despre problemele curente de interes național și provocările cu care se va confrunta țara la nivel local, regional și internațional în următorii 5 ani.

În ceea ce privește proiectul „Dialogurile cu aleșii locali”, acesta are ca obiectiv creșterea gradului de transparență și facilitarea dialogului cu aleșii locali și candidații PSD la alegerile locale din 2016. Proiectul, aflat sub umbrela campaniei Dialoguri Europene, vizează organizarea în 2016 a unui nou format de conferințe, în perspectiva alegerilor locale.

Platforma națională „România2020.ro”, are ca scop coagularea energiile pozitive din societate pentru a promova proiecte de dezvoltare pentru comunitățile din care fac parte. Compusă din secțiuni dedicate fiecărui județ, platforma își propune să identifice persoanele cu inițiativă și potențial, din fiecare județ, dornice să se implice în transformarea ideilor pozitive pentru comunitate în realitate.

 

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România