PES activists România lansează de ziua Europei, în principalele oraşe din ţară, campania #9maiOraşeEuropene și solicitată cetățenilor să descrie, în câteva cuvinte, ce înseamnă pentru ei un oraș european.

„Cu toţii ne dorim o Românie europeană şi o Europă puternică, însă primul pas este să facem astfel încât oraşele noastre să devină cu adevărat europene. Implicarea cetăţenilor în construirea viitorului european al oraşului lor este esenţială, pentru că nu putem atinge obiectivul de a face din oraşele României oraşe europene, fără să cunoaştem problemele locuitorilor, fără să ştim ce înseamnă pentru ei un oraş european”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator național al PES activists România.

Europarlamentarul Victor Negrescu şi-a exprimat bucuria faţă de multitudinea de mesaje transmise de cetăţenii din oraşele României, în cadrul campaniei #9maiOraşeEuropene, lansate cu ocazia Zilei Europei.

“Sunt foarte bucuros şi plăcut surprins să constat că atât de multe oraşe din România au răspuns campaniei PES Activists pe care o susţin şi o încurajez. Transformarea oraşelor din România în oraşe europene este un proces de durată şi necesită o viziune clară. Mesajele transmise de cetăţeni cu ocazia Zilei Europei arată un lucru foarte important de care va trebui să ţină cont orice strategie de dezvoltare: oraşele se confruntă cu probleme specifice şi au nevoie de soluţii punctuale, adaptate la realităţile locale”, a subliniat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a mai arătat că, dincolo de opiniile cu privire la cum ar trebui să arate un oraş european, este foarte important faptul că locuitorii sunt interesaţi să se implice în dezvoltarea oraşului lor.

“Campania #9maiOraşeEuropene ne arată că oamenii vor să se implice. Nu este însă suficient ca locuitorii să fie dornici să se implice, ci este nevoie ca administraţiile locale, în primul rând, să creeze pârghii prin care să poată fi coagulate energiile constructive din societate, pentru a putea fi implementate proiecte de dezvoltare eficiente pentru comunitățile din care fac parte”, a adăugat Victor Negrescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu a făcut un inventar al calităţilor pe care locuitorii din oraşele ţării le consideră esenţiale pentru ca oraşul lor să devină unul european. Astfel, în anumite oraşe cetăţenii manifestă o preocupare sporită pentru valorile şi principiile Uniunii Europene (libertate, egalitate, solidaritate, supremaţia legii, integritate etc.), în timp ce în alte localităţi atributele oraşelor europene sunt mult mai concrete (locuri de muncă, economii mai puternice, servicii de sănătate şi educaţie de calitate, spaţii verzi etc.).

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România