Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; NextendUri has a deprecated constructor in /home/pesro/public_html/blog/wp-content/plugins/smart-slider-2/nextend/uri/wordpress.php on line 3

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; NextendFilesystem has a deprecated constructor in /home/pesro/public_html/blog/wp-content/plugins/smart-slider-2/nextend/filesystem/wordpress.php on line 3

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; NextendData has a deprecated constructor in /home/pesro/public_html/blog/wp-content/plugins/smart-slider-2/nextend/data/data.php on line 4

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; NextendDatabase has a deprecated constructor in /home/pesro/public_html/blog/wp-content/plugins/smart-slider-2/nextend/database/wordpress.php on line 3
O nouă agendă și prioritățile României pentru anul 2020 privind viitorul buget european. – PES activists România
 

În contextul dezbaterilor privind viitorul buget european, astăzi, la Bruxelles, a avut loc o ședință a PES Presidency. S-a setat o nouă agendă și prioritățile noastre pentru anul 2020. Câteva considerații necesare, mai ales că, tot astăzi, Președintele României va avea discuții pe acest subiect, la Bruxelles:

 Țările membre trebuie să contribuie mai mult la bugetul UE. Guvernele de dreapta din UE, în general, refuză o creștere a contribuției. Este România pregătită să facă acest lucru? Ce fac reprezentanții dreptei românești pentru a convinge guvernul PPE din Austria să aloce sume suplimentare?

 Alocările bugetare vor fi schimbate. Posibil, mai puțini bani pentru politica de coeziune și politica agricolă comună, ceea ce nu este deloc în interesul României. Ieri, liderul Renew, Dacian Cioloș, a anunțat că familia sa politică susține mai puține subvenții pentru fermieri.

 Țările mai puțin dezvoltate riscă să primească mai puțini bani pentru politica de coeziune. Dacă România va primi mai puțini bani decât în propunerea inițială a Comisiei Europene cine este responsabil? Persoana care poate să se opună este reprezentantul României în Consiliul European, Președintele României. O va face? Vom vedea!

 Finanțări suplimentare pentru cercetare și inovare. Cum putem accesa aceste fonduri în contextul în care Ministerul Cercetării a fost desființat de guvernarea PNL? Cum facem să asigurăm cofinanțări adecvate din fonduri publice și private?

 Noi instrumente de finanțare. Cum dezvoltăm noi capacități de atragere a acestor noi resurse de finanțare? Lipsa de coordonare instituțională în domeniul fondurilor europene și al afacerilor europene afectează această capacitate.

 Noi posibile surse de finanțare la nivel european. Ce susține România? Acceptă țara noastră taxarea poluatorilor sau a giganților digitali? Nu este clar.

Lista poate continua. România trebuie să aibă o strategie clară în privința viitorului buget european. Aceasta trebuie să fie transpartinică, coerentă, prezentată transparent și susținută de toată lumea. În urmă cu doi ani, Victor Negrescu a elaborat un astfel de document împreună cu ministerele responsabile, experți independenți, Parlamentul României și Administrația Prezidențială. Nu este greu! Trebuie doar să vrei. În acest sens, Europarlamentarul Victor Negrescu a lansat  un proces de consultare privind viitorul buget european.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România