Membrii PES activists România s-au reunit la Neptun, în perioada 25 – 27 august 2023, în cadrul Universității Europene de Vară: „Înainte! O voce puternică în Europa“.

În prezenţa a peste 300 de militanți și simpatizanți ai PES și ai Partidului Social Democrat din toată țara, precum și a numeroși invitați de marcă, printre care ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, ministrul muncii și solidarității sociale, Simona Bucura-Oprescu, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, vicepreședintele Internaționalei Socialiste, Hana Jalloul Muro, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, Titus Corlățean, șeful Delegației Bulgariei din cadrul Grupului S&D, europarlamentarul Petar Vitanov, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, coordonatorul național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Luca Niculescu și rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, au avut loc dezbateri, sesiuni plenare și ateliere tematice dedicate afacerilor europene, relațiilor internaționale, fondurilor europene și comunicării politice, în pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European din 2024.

Sesiunea plenară „Înainte! O voce puternică în Europa“ organizată sâmbătă, 26 august, a generat o dezbatere interactivă cu privire la viziunea social-democraților privind viitorul Uniunii Europene și a rolului constructiv pe care ţara noastră îl poate juca la nivel european.

„Pentru România nu există nicio alternativă la apartenența la Uniunea Europeană și la NATO. Cei care spun altceva îi mint pe români și nu au, de fapt, nicio soluție! Trebuie, însă, să abordăm cu profesionalism și curaj relația cu instituțiile europene și euroatlantice, deoarece România poate ajuta la dezvoltarea și îmbunătățirea celor două proiecte. După trei decenii în care Uniunea Europeană a fost condusă de politicieni de dreapta, care au ezitat să dezvolte acest proiect comun, îngreunând deciziile, promovând austeritatea și impunând decizii fără consultări reale, acest lucru se poate schimba inclusiv ca urmare a votului pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024. Putem da o nouă direcție Europei, un viraj la stânga, care ar asigura un plus de umanitate proiectului european“, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, coordonatorul național al PES activists România.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România