In cadrul Programului Campain Exchange, a venit de data aceasta randul Portugaliei sa primeasca activisti din toata Europa pentru a sprijini campania Partidului Socialist din Portigalia- PS. PES Activists Romania a fost prezent, asa cum v-am obisnuit si la cel desfasurat in Lisabona. De data aceasta reprezentantii militantilor romani au fost Secretarul General PES Activists Romania – Janina Sitaru si presedintele PES Activists Bucuresti – Adrian Ilie.

In perioada 21- 28 septembrie, cei doi reprezentanti impreuna cu activisti din alte 5 tari europene au participat la campania desfasurata de Partidul Socialist in Lisabona si alte suburbii ale Lisabonei incercand, pe cat posibil, sa isi aduca aportul la campania desfasurata de socialisti, o munca deloc usoara tinand cont de contextul economic si politic actual.

In cele 7 zile, activistii europeni au fost prezenti la dezbateri desfasurate in cadrul unor Universitati de prestigiu din Lisabona intre principalele partide aflate in competitie, pe teme cum ar fi: combaterea crizei economice campania electorala on-line, problemele emigrantilor, etc., dezbateri cu politicieni de marca ai socialistilor portughezi (ministri, parlamentari, etc), mitinguri electorale desfasurate pe strazile Lisabonei, dar si la actiuni electorale „pure” (impartirea de fluturasi, actiuni de „targetting” si „voter ID”, discutii cu cetatenii).
Organizatorii s-au asigurat ca dupa o zi de munca sa ramana destul timp si pentru relaxare in cluburile si barurile cunoscute pt atmosfera calda si muzica live.

poza-1-portugalia.JPGpoza-3-portugalia.JPG

Alaturi de activisti au fost prezenti membrii ai Parlamentului Portughez, ministrii in functie si o serie de alesi locali.

Ultima zi de campanie s-a incheiat cu o cina oferita de d-nul Jose Socrates, Primul Ministru al Portugaliei, onorandu-ne cu prezenta dansului la masa rezervata activistilor. Intr-un cadru prietenesc s-au purtat diverse discutii despre viitorul stangii in Europa, cat si despre activitatea activistilor PES!!!. Delegatia Romana i-a transmis Primului Ministru mesajul de sustinere a Presedintelui PSD Mircea Geoana cat si sprijinul PES Activist Romania in promovarea valorilor de stanga.

Experienta in Portugalia s-a incheiat cu un succes rasunator al socialistilor, acestia obtinand 40% din voturile portughezilor, zdrobind astfel fortele de dreapta care au obtinut doar 29%, la acest succes contribuind si activistii europeni.

poza-2-portugalia.JPG

Totodata, in perioada 1-8 octombrie, in Lisabona se desfasoara campania electorala pt alegerile locale, unde activisti din toata Europa isi vor aduce aportul in cadrul Programului Campain Exchange. PES Activists Romania este reprezentata de 3 activiste….. Mirela – PES Activists Tulcea, Oana – PES Activists Galati si Andreea – PES Activists Buzau. Le uram succes si se intoarca cu aceleasi vesti bune ca si in prima parte a Programului Campain Exchange

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România