Obiective şi motivaţie

PES activists România organizează la Bucureşti în perioada 7-8 mai 2011, o conferinţă internaţională având drept subiect alegerile locale şi reorganizarea ideologică a stângii europene. Tema evenimentului din acest an este: Re:New: reconstrucţia ideologică a stângii europene.

PES activists - A 3-a Conferinta Nationala 2010

Pe parcursul celor două zile de conferinţă, ne propunem să dezbatem despre viitoarele alegeri locale precum şi despre soluţiile pe care stânga le are pentru o mai bună poziţionare în raport cu temele de interes public pentru cetăţenii europeni şi români.

Conferinţa va încearca de asemenea să atingă principalele teme de actualitate europeană ce pot reprezenta o sursă abundentă de idei şi de soluţii.

Modalităţi de înscriere:
Înscrierile se fac pe baza formularului de înscriere până în data de 1 mai 2011 prin intermediul coordonatorului local PES activists. Pentru situaţii speciale ne puteţi contacta direct pe adresa activists@pes.ro

Participarea la eveniment include pentru participanţii din afara Bucureştiului şi costurile legate de cazare şi masa.

Descrierea proiectului

Conferinţa se va desfăşura pe perioada 7-8 mai 2011, la Bucureşti, şi va fi structurată zilnic în dezbateri pe diferite teme de actualitate la nivel european. Această structură are drept scop să îmbine spiritul discuţiilor „din piaţa publică” cu metode cât mai practice de utilizare a cunoştiinţelor dobândite în cadrul conferinţei.

Temele ce vor fi puse în dezbatere vor cuprinde subiecte legate de aspectele doctrinare, tehnice şi sociologice susţinute de social democraţie în raport cu nevoile de astăzi ale comunităţii.

Acţiunea îşi propune să reunească atât activişti PES cât şi oameni de stânga din România şi din străinătate dornici să afle mai multe despre soluţiile oferite la nivel european de social democraţie. Numărul participanţilor va fi de 200 de persoane (180 de români şi 20 europeni) alese pe baza unui CV cât şi pe dorinţa manifestă de a participa la această conferinţă.

Printre conferenţiari se vor număra lideri ai Partidului Social Democrat şi ai altor partide social democrate din Europa.

Evenimentul va fi difuzat online în direct prin intermediul serviciilor de conexiune rapidă.

PROGRAMUL CONFERINŢEI
– 1+a zi – sambătă-14h00–15h30:
Dezbaterea-deschidere : „Re:New: un nou mesaj pentru câştigarea alegerilor locale”
-15h30–15h45: pauză
-15h45–17h15:
Dezbaterea : „Acţiunea politică şi militantismul social”
-17h15–17h30: pauză
-17h30–19h00:
Dezbaterea : „Social democraţia şi nevoile cetăţenilor: politici publice de stânga”
-20h00: masa de seară
– 2+a zi – duminică-09h00–10h00: micul dejun
-10h00–12h00:
Discuţie coordonatori PES activists România şi dezbateri organizatorice împreună cu alţi coordonatori PES activists din Europa

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România