Intalnirea anuala a activistilor PES din Romania organizata pe 7 mai la Parlament a fost si anul acesta un real succes.

Primul element atractiv a fost participarea importanta a activistilor PES, peste 200 de participanti din 28 de judete. Pentru cei care nu stiu, organizatia PES activists Romania a luat fiinta doar in urma cu 4 ani la Predeal. Pe atunci eram 20 de persoane, iar in prezent suntem aproape 2000 la nivel national.
Trebuie sa recunoastem aportul adus constructiei noastre in acel moment de catre senatorul Titus Corlatean.

In al doilea rand am constatat ca beneficiem de prietenia sincera a unor invitati precum vicepresedintii PSD Ecaterina Andronescu si Corina Cretu, deputatii Claudiu Manda si Bogdan Niculescu Duvaz, europarlamentarii Viorica Dancila sau Adriana Ticau, a unor persoane active in chestiuni europene precum Gabriela Cretu, si colegi din Europa precum Karoly Beke, coordonator national PES activists Ungaria. In organizarea acestui eveniment trebuie sa ii multumim si deputatului Valeriu Zgonea si echipei sale pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului la Camera Deputatilor.

Dincolo de eveniment PES activists Romania se poate mandri in prezent cu semnarea unor protocoale de colaborare cu organizatia de Femei a PSD, departamentul de Afaceri Europene si departamentul de Relatii Internationale al PSD precum si cu organizatia de studenti social democrata care vor consolida pozitia structurii noastre in peisajul de stanga romanesc.

In final evenimentul a reusit sa atraga atentia presei prin mesajul distribuit direct de catre participantii la intalnire – acela ca dincolo de persoane, democrat liberalii si fortele de dreapta membre al Partidului Popularilor Europeni nu isi schimba atitudinea fata de oameni ramanand la fel de populisti si de interesati de propriul profit si de propriile interese financiare. Mai mult decat atat am reusit sa fim peste doua saptamani pe prima pagina a situl oficial al Partidului Socialistilor Europeni www.pes.org.

“In calitate de presedinte-coordonator national al PES activists Romania, nu pot decat sa multumesc pentru sprijin si ajutor tuturor activistilor PES care arata in fiecare zi ca se poate face politica si altfel. Ce am realizat astazi dar si in ultima perioda reprezinta doar un inceput in obiectivul nostru de a face Romania si social democratia romaneasca auzita la nivel european si de a consolida astfel democratia romaneasca si cea europeana.

Impreuna cu secretarul general al PES activists Romania, colega noastra Janina Sitaru, si cu ceilalti colegi din structura nationala a activistilor PES, Cristi, Ecaterina, Andra, Florin, Petru, Valentina, Augustin, Oana, George, Daniela, Marian (daca uit pe cineva imi cer scuze) va asiguram de faptul ca puteti conta si in viitor pe prietenia noastra si o actiune coerenta si vizibila. Cred si voi crede mereu ca majoritatea celor care participam la actiunea civica politica si facem parte din familia social democrata europeana facem acest lucru voluntar dintr-o convingere sincera ca trebuie schimba ceva in Romania si de ce nu oriunde in lume. Este loc e mai mult si de mai bine, si decidentii trebuie sa nu uite acest lucru” a declarat Victor Negrescu, presedinte-coordonator national al PES activists Romania.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România