Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a votat avizul eurodeputatului Victor Negrescu cu privire la Oficiul Procurorului European, acesta fiind adoptat cu 16 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 4 abțineri.

Propunerea europarlamentarului roman va intari rolul procurorului european in lupta anticoruptie si cea impotriva crimei organizate, va spori transparenta procesului de numire a procurorului european si elimina orice legatura a acestuia cu mediul politic.

„Raportul meu a fost puternic susținut de comisia JURI, ceea ce arată consensul acestei comisii cu privire la nevoia unei Justiții mai transparente și independente din punct de vedere politic. Acestea sunt principalele aspecte pe care le-am urmărit prin acest raport de aviz.

Mă bucură, de asemenea, faptul că demersul meu a avut credibilitate, elaborând acest raport ca reprezentant al unui stat membru UE în care Justiția a început să funcționeze foarte bine. De altfel, astăzi se prezintă în țară raportul de activitate al DNA pe 2014, ceea ce va arăta că progresele în domeniu sunt substanțiale. Subliniez încă o dată faptul că întărirea și susținerea luptei anti-corupție trebuie să fie o prioritate pentru noua generație de politicieni, indiferent de partidul din care fac parte”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România