„Activistii Partidului Socialistilor Europeni fac o munca foarte importanta. Sunteti constructorii unor poduri intre frontiere, creand o adevarata democratie peste frontiere” a fost declaratia lui Poul Nyrup Rasmussn, Presedintele PES, in Madrid in 2008.

Dar ce inseamna pentru noi activistii PES constructia unei democratii europene ?

Tratatul de la Lisabona stipuleaza ca Presedintele Comisiei Europene trebuie sa provina din partea familiei politice care castiga alegerile parlamentare europene.

Anul trecut, PES si partidele membre nu au reusit sa ajunga la un compromis cu privire la un candidat comun care sa conduca campania pentru alegerile pentru Parlamentul European. Vocea partidului a fost redusa la liniste si nu am reusit sa atragem atentia oamenilor din Europa pentru viziunea noastra asupra noii Europe Sociale.

Rezultatul a fost reinoirea mandatului lui Barosso si continuarea inertiei si complacerii guvernului European cu actuala criza economica, a excluderii sociale si a inegalitatilor. Cat de diferit ar fi fost raspunsul Europei la necesitatea crearii de locuri de munca, realizarea transformarii intr-o economie verde, incluziunii sociale si a egalitatii de gen daca am fi castigat alegerile si Comisia ar fi fost condusa de catre un social democrat European?

Nu putem sa facem aceleasi greseli din nou. In 2014, europenii se vor intoarce la urne pentru a alege viitorul Parlament European. PES a ajuns la concluzia ca a va alege un candidat pentru a ne conduce in aceasta campanie si sa maximizeze astfel perspectiva cresterii reprezentarii noastre in Parlamentul European. Dar acel candidat nu poate fi selectat in secret, sau doar de catre liderii si oficialii partidelor membre. Este necesar ca pentru democratizarea Europei, PES sa faca primul pas prin democratizarea sa.

Asa cum a spus Poul Nyrup Rasmussen la Madrid in 2008, „PES activists … constructorii unor poduri intre frontiere, creand o adevarata democratie peste frontiere.”

Vrem sa fim implicati in selectarea candidatului care va conduce partidul nostru in 2014.

Vrem sa facem din democratia europeana o realitate pentru cetatenii obisnuiti.

Dorim organizarea de alegeri preliminare, ce vor implica membrii partidelor PES din toata Europa, in vederea selectarii candidatului nostru pentru Presedintia Comisiei Europene.

Intra in Campania pentru alegeri primare in PES!

PES activists Romania sustine aceasta campanie, si mai mult decat atat intentioneaza sa propuna un posibil candidat pentru alegerile primare din Romania dintre personalitatile cele mai vizibile ale stangii romanesti pe scena internationala.

Pentru a face parte din campanie te poti inscrie AICI

HAIDEȚI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ!activists@pes.ro

www.pes.ro, 2019 © All Rights Reserved PES activists România